Młodzież kieleckiego Hufca Pracy kształcąca się w zawodach kucharz i cukiernik uczestniczyła w wizycie studyjnej połączonej z warsztatami kulinarnymi, która zorganizowana została w Restauracji „Karczma Pod Strzechą” w Kielcach. Inicjatorem przedsięwzięcia było Mobilne Centrum Informacji Zawodowej oraz Młodzieżowe Biuro Pracy w Kielcach.
Młodzież uczestnicząca w warsztatach miała okazję gotować pod okiem doświadczonych kucharzy. Uczestnicy poznali wiele ciekawostek i tajników z kulinarnego świata. Udział w wizycie umożliwił zdobycie nowych doświadczeń, ale też poznanie dobrych praktyk i specyfiki pracy firmy, w której mogą ubiegać się w przyszłości o pracę.
Uczniowie miło spędzili czas ucząc się gotować zarówno
od strony teoretycznej jak i praktycznej. Spotkanie zakończyło się degustacją przygotowanych przez nich potraw.
Autor tekstu i zdjęć: Alina Kwiatkowska, Monika Ramska