
Program szkolenia zrealizowany jest zgodnie z modułami zawartymi w ofercie szkoleń skierowanych do uczestników OHP pragnących pogłębić swoje umiejętności oraz rozszerzyć kierunek zawodowy, którym jako uczestnicy OSiW w Starachowicach podążają.
Czas 26 godzin dydaktycznych, przeznaczonych na szkolenie, obejmuje wiele zagadnień przydatnych i wzbogacających zawód kelnera i kucharza, w których kształcą się uczestnicy OSiW w Starachowicach.
W programie szkolenia znalazły się praktyczne zagadnienia m innymi z zakresu:
– zasad i sposobów dekorowania wyrobów cukierniczych
– projektowania i wykonywania dekoracji cukierniczych
– wykonywania liście z cukinii, pora
– dekoracji z owoców cytrusowych, rzeźby w melonie/arbuzie
– tworzenia kompozycji przestrzennych,
czy wreszcie obsługa kelnerska przy imprezach okolicznościowych, w hotelu, w markowym lokalu gastronomicznym.
Głównym celem szkolenia jest konsekwentna realizacja najważniejszego założenia i celu funkcjonowania ROSZM tj. tworzenie dla młodych ludzi, a w szczególności młodzieży bezrobotnej, poszukującej pracy, absolwentów oraz uczestników Ochotniczych Hufców Pracy, możliwości zdobycia, podnoszenia lub uzupełnienia kwalifikacji zawodowych, które ułatwią start życiowy.
Szkolenia proponowane przez Rejonowy Ośrodek Szkolenia Zawodowego Młodzieży w Kielcach są stale wzbogacane oraz aktualizowane zgodnie z zapotrzebowaniem oraz chęcią młodzieży objętej programem OHP do uczestniczenia w dodatkowych propozycjach szkoleniowych pomagających rozwijać się i zdobywać coraz większe umiejętności zawodowe.
Planowane zakończenie szkolenia i rozdanie zaświadczeń nastąpi w dniu 23.05.2017 r.
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Fot. 1-7. Wykonane dekoracje
Autor tekstu i zdjęć: Janusz Marszycki