W piątek 18. czerwca br. 6 osobowa grupa uczestników, ucząca się w zawodzie kucharz wzięła udział w konkursie kulinarnym ‘’Jędrzejowskie smaki‘’, zorganizowanym przez Szkołę Branżową I Stopnia, prowadzoną przez Zakład Doskonalenia Zawodowego w Jędrzejowie. Uczestnicy Ośrodka mieli za zadanie ugotować zupę cebulową Przypkowskiego, udusić żeberka w kapuście, sporządzić sałatkę na grilla i koktajl truskawkowy. Czas przygotowania potraw przewidziany był na 180 minut. Wszyscy zmieścili się w czasie. Nad prawidłowością wykonania zadań czuwała instruktor p.n.z. pani Małgorzata Chudzik. Komisja miała bardzo trudne zadanie do rozstrzygnięcia, ponieważ potrawy wszystkich uczestników smakowały wyśmienicie. Po długich dyskusjach podjęto decyzję, aby nagrodzić wszystkich uczestników biorących udział w konkursie .






Autor tekstu i zdjęć: Bożena Kucybała