W Ośrodku Szkolenia i Wychowania OHP w Starachowicach odbył się ”Dzień Dyni” – spotkanie profilaktyczno – edukacyjne, połączone z degustacją dyniowych przysmaków. Podczas tego sympatycznego eventu, organizatorki – wychowawcy pani Ewelina Lewkowicz i pani Anna Rosińska, przeprowadziły pogadankę na temat zdrowego odżywiania i kuchni „zero waste”. Na pięknie przystrojonym i udekorowanym lampionami stole pojawiła się zupa dyniowa, ciasto z dyni oraz panna cotta z musem dyniowym, przygotowane przez młodych kucharzy z klasy III, pod okiem instruktor praktycznej nauki zawodu, pani Marzeny Szymańskiej. Podczas spotkania obecna była p.o. kierownika pani Lucyna Prokop oraz wychowawcy i młodzież. Wszyscy stwierdzili, że miło jest celebrować jesień w naszym Ośrodku.
Autor tekstu i zdjęć: Ewelina Lewkowicz