Warsztaty uczestników OHP w Domowej Spiżarni

            9 czerwca grupa uczestników 13-3 Hufca Pracy w Kielcach wzięła udział w warsztatach w „Domowej Spiżarni” w Kielcach. Było to przedsięwzięcie kulinarne zorganizowane przez Mobilne Centrum Informacji Zawodowej oraz Młodzieżowe Biuro Pracy w Kielcach dla młodzieży kształcącej się w zawodach kucharz i  cukiernik. Młodzież miała okazję gotować pod okiem kulinarnego specjalisty – Tomasz Zapały. Uczestnicy własnoręcznie przygotowywali makaron tagliatelle wraz z kurczakiem w sosie szpinakowo – śmietanowym oraz pankejki z owocami i syropem klonowym. Uczniowie oprócz gotowania mieli okazję poznać wiele nieznanych im ciekawostek i tajników z kulinarnego świata. W „Domowej Spiżarni” uczniowie miło spędzili czas ucząc się gotować zarówno od strony teoretycznej jak i praktycznej. Spotkanie zakończyło się degustacją przygotowanych przez nich potraw.

Autor zdjęć i tekstu: Karolina Szymaszek