OCHOTNICZE HUFCE PRACY
ŚWIĘTOKRZYSKA WOJEWÓDZKA KOMENDA
                         
Świętokrzyska WK OHP  
ul. Wrzosowa 44  
25-211 Kielce  
tel./fax: (041) 200 17 50  
(041) 200 17 60  

Nadzór nad Ochotniczymi Hufcami Pracy  
sprawuje Minister Rodziny, Pracy i Polityki  
Społecznej  

Aktualności Oferty pracy Jednostki ŚWK Kontakt Partnerzy Archiwum aktualności

                                                                                                                                 

                                                                                                                                 

REMINISCENCJE Z III OGÓLNOPOLSKIEGO KONKURSU WIEDZY O UNII EUROPEJSKIEJ „„EUROPA DA SIĘ LUBIĆ” - ZNANE OSOBY W JURY KONKURSU

Ogólnopolski Konkurs Wiedzy o Unii Europejskiej „Europa da się lubić” to przedsięwzięcie, które łączy zainteresowania młodzieży na temat Wspólnoty Europejskiej i tym samym angażuje wiele osób ze środowiska lokalnego. Tegoroczna edycja konkursu objęta była honorowym patronatem posła Krzysztofa Lipca, senatora Krzysztofa Słonia, Wojewody Świętokrzyskiego, Prezydenta Miasta Kielce oraz Kuratora Oświaty. Patronat medialny nad wydarzeniem objęły: TVP 3 Kielce, Radio Kielce, Radio Fama oraz Radio Em.

W jury konkursu również nie zabrakło znanych osób, którzy osiągnęli już znaczne sukcesy w ocenianych kategoriach konkursowych. W gronie członków komisji oceniających walory artystyczne prezentacji multimedialnej oraz stoiska wystawienniczego znalazł się Zbigniew Kasprzak - znany malarz z Jędrzejowa. Pan Zbigniew od wielu lat wystawia swoje prace i prowadzi plenery plastyczne, w których opiewa przede wszystkim piękno Ponidzia. Maluje także pałace, kapliczki, dwory znajdujące się w regionie województwa świętokrzyskiego, a samo malarstwo jest jego ogromną pasją.

W skład Komisji oceniającej przygotowanie potrawy, nawiązującej do smaków typowych dla wylosowanego kraju, weszły także znane osoby ze świata kulinariów. Był to m.in. Mirosław Ciołak, który do niedawna pełnił funkcję szefa kuchni Hotelu Tęczowy Młyn, a obecnie prowadzi działalność prywatną. Grono jury zaszczycił swoją obecnością także Michał Markowicz – Szef Kuchni Odyssey Hotel Wellenss & Spa w Kielcach, Robert Pasiek – Kierownik Gastronomii Odyssey Hotel Wellness & Spa w Kielcach oraz Stanisław Ciołak – Dyrektor Hotelu Echo w Cedzynie. Komisja Konkursowa miała przed sobą niełatwe zadanie, ponieważ młodzież wykazała się ogromnym zaangażowaniem, a potrawy które przygotowała były nie tylko atrakcyjne wizualnie ale również przepyszne.


Autor tekstu: Izabela Gajewska.

Autor zdjęć: Jakub Zaczkiewicz



Informacje o ŚWK OHP
  Wojewódzka Komenda OHP
  Działalność
  Rekrutacja
  Absolwenci OHP
  Refundacja
  Projekty EFS
  Kursy i szkolenia
  Praca w ŚWK OHP
  Komunikaty
  Komenda Główna OHP
  Rada Programowa
  Wojewódzka Rada Młodzieży
Ministerstwa Rządu RP
  Ministerstwo Edukacji Narodowej
  Ministerstwo Rodziny, Pracy i Polityki Społecznej
  Ministerstwo Rozwoju






  swietokrzyska@ohp.pl