OCHOTNICZE HUFCE PRACY
ŚWIĘTOKRZYSKA WOJEWÓDZKA KOMENDA
                         
Świętokrzyska WK OHP  
ul. Wrzosowa 44  
25-211 Kielce  

tel./fax: (041) 200 17 50  
(041) 200 17 60  



 
Aktualności Przetargi Biuletyn Kontakt Partnerzy Strona główna






JAK JEDZENIE WPŁYWA NA NASZ ORGANIZM?

7 kwietnia 2017 r. odbyły się w szkole „Awans” kolejne zajęcia skarżyskiego Hufca Pracy w ramach programu „Żyj smacznie i zdrowo”.

Tym razem komendant Hufca Marzena Zajączkowska rozmawiała z młodzieżą o tym, jakie składniki pokarmowe są niezbędne do właściwego funkcjonowania organizmu, w jakich produktach spożywczych możemy je znaleźć oraz jak przygotowywać potrawy, aby nie tracić ich cennych składników.

Istotną częścią zajęć była dyskusja na temat wpływu stylu żywienia na funkcjonowanie organizmu. Młodzież poznała jakie składniki wpływają na właściwe działanie poszczególnych organów: co lubi mózg, co serce, a co włosy, skóra i paznokcie.

Uczestnicy zajęć wykazali się dosyć dużą wiedzą na temat prawidłowego żywienia i chętnie podejmowali dyskusję.


Fot. 1. Uczestnicy w trakcie zajęć


Autor tekstu: Marzena Zajączkowska

Autor zdjęć: Uczestnik



Informacje o ŚWK OHP
  Wojewódzka Komenda OHP
  Działalność
  Nasze jednostki
  Rekrutacja
  Absolwenci OHP
  Refundacja
  Projekty EFS
  Mobilne Centrum Informacji Zawodowej
  Oferty pracy
  Komunikaty
  Komenda Główna OHP
Serwisy powiązane z OHP
  Wojewódzkie Komendy OHP
  Centra Kształcenia i Wychowania
  OHP dla Szkoły
Ministerstwa Rządu RP
  Ministerstwo Edukacji Narodowej
  MRPiPS
  MRR
Użyteczne linki
  Świętokrzyski Urząd Wojewódzki
  Urząd Marszałkowski w Kielcach
  Urząd Miasta Kielce
  Miejski Urząd Pracy
  Powiatowy Urząd Pracy
  Wojewódzki Urząd Pracy
  Przedsiębiorstwo Usług Komunalnych
  Portal Funduszy Strukturalnych
  Europejski Fundusz Społeczny
  EURES
  EURODESK
  EUROPASS
  PNWM















  swietokrzyska@ohp.pl