
KONKURS O ZŁOTĄ CHOCHLĘ W SKARŻYSKU KAMIENNEJ
23 czerwca w skarżyskim Hufcu Pracy odbył się konkurs gastronomiczny. Uczestnicy kształcący się w zawodzie kucharz mogli wykazać się swoimi umiejętnościami. Konkurencją konkursową było przygotowanie naleśników. Młodzież wybrała wykonanie ich na słodko. Dekorowane były owocami, czekoladą, bitą śmietaną, kolorowymi cukiereczkami, a nadzieniem była nutella, banany, truskawki, dżemy owocowe i twarożek z nutką wanilii. Zwycięzca niestety nie został wybrany gdyż wszystkie przygotowane przez początkujących kucharzy naleśniki były pięknie ustrojone i smakowały wyśmienicie. Podczas trwania konkursu młodzieży dopisywał humor i zadowolenie. Udział w takich przedsięwzięciach jest okazją do integracji i wymiany doświadczeń kulinarnych.
Fot. 1. Dekorowanie słodkich pyszności.
Fot. 2,3. Efekt końcowy pracy początkujących kucharzy
Autor tekstu i zdjęć: Justyna Warwas
|