Młodzieżowe koło kulinarne w Kielcach
Na terenie internatu 13-3 HP w Kielcach regularnie odbywają się zajęcia w ramach realizacji koła zainteresowań kulinarnych.
Chłopcy mieszkający w internacie z dużą chęcią i zaangażowaniem przygotowują różne potrawy. Uczestnicy zajęć w czasie przygotowywania potraw wymieniają się swoimi doświadczeniami związanymi z tajnikami wiedzy dotyczącej przygotowywania potraw.
W trakcie zajęć młodzież poznaje sposoby przygotowywania sałatek, zapiekanek, gofrów oraz zasady zdrowego odżywiania i estetyki podawania potraw, szczególną uwagę poświęca się również omówieniu wartości odżywczych warzyw i owoców.
Chłopcy mogą miło spędzić czas zarówno podczas gotowania jak i degustacji potraw, niektórzy mieli okazję po raz pierwszy odkryć u siebie zdolności i zamiłowanie kulinarne.
Fot. 1. Sałatkowe przygotowania
Fot. 2. Młodzież w trakcie pracy
Fot. 3. Degustacja zapiekanek
Autor tekstu: Katarzyna Tłuścik
Autor zdjęć: Anna Przeworska
|